Startpagina
Informatie
Programma
Nieuws/Agenda
Interessegroepen
Museumgroep
Verslagen
Archief verslagen
Excursie naar De Klaverhoeve en Het Derde Servies

Op donderdagochtend 26 april vertrokken 9 dames per fiets en 10 dames gingen samen per auto vanaf Middenbeemster naar Oosthuizen, waar eerst een bezoek werd gebracht aan de biologische veehouderijbedrijf van de heer J.H. Vrolijk.

Na de hartelijke ontvangst kregen wij eerst koffie met zelfgebakken cake en daarna uitleg over het ontstaan van zijn bedrijf en  uitleg over de  biologische en biologisch-dynamische bedrijfsvoering. 

 


In 1992 werd op de huidige locatie overgaan naar een biologische bedrijfsvoering, dus zonder gebruik te maken van  bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Later werd het biologisch-dynamischbedrijf d.w.z. dat de koeien hun hoorns behouden en ook is alles meer gericht op de kringloop van o.a. voer en mest. Daarna volgde een rondleiding over het bedrijf.

Het Derde Servies
Onze dorst werd gelest met Beemster appelsap en daarna gingen wij naar brocante Het Derde Servies ook in Oosthuizen.

De eigenaresse is een verzamelaarster van serviesgoed. Deze hobby liep wat uit de hand en zo is zij tot de verkoop in de schuur begonnen.

Lekker rondneuzen en kijken of oma’s servies er soms ook bij staat.Voor de dames altijd leuk. Voorzichtig lopen en bekijken want voordat je het weet ligt het er iets op de grond aan diggelen.

 

Om half 1 gingen wij weer huiswaarts.
Deze ochtend werd georganiseerd door de dames van de Agrarische Commissie te weten Gusta Beets en Joke Kleijweg.

 

Tekst: Roza Marie Langerijs
Foto's Nelie Schermer.

 

 

 

Terug naar verzamelpagina, jaar 2007