Startpagina
Informatie
Programma
Nieuws/Agenda
Interessegroepen
Museumgroep
Verslagen
Archief verslagen
Open Podium

Middenbeemster, 14 november

Deze keer werd de avond ingevuld met bijdragen van eigen leden. Weer eens iets anders! Er was grote opkomst. De zaal vulde zich met ruim zestig leden.

'n Halve eeuw lid
De dames Dieuw Molenaar-Ubbels, Rie Verweij-Schermer en Guus Waal-Witkamp zijn 50 jaar lid van de NBvP Vrouwen van Nu. Ze werden in het zonnetje gezet door voorzitter Nelie Schermer. Deze las een stukje voor uit het notulenboek van 1957, waarmee natuurlijk ook oude herinneringen naar boven kwamen..

Voor de jubilaressen was er een bijzonder cadeau, namelijk een echte zilveren speld met het Vrouwen van Nu - logo, gemaakt door goudsmid Mirjam Golverdingen. Het was de eerste keer dat deze speld werd uitgereikt. De spelden konden op deze Open Podium-avond worden opgespeld bij de dames Molenaar en Verweij. Helaas niet bij mevrouw Waal, omdat deze wegens ziekte had moeten afberichten. Zij krijgt de speld op een later tijdstip.

Na de huldiging waren er bloemen: cyclamen in de kleur van Vrouwen van Nu, voor de jubilaressen. Trouwens... voor alle deelnemers aan deze avond was er zo'n fleurige attentie.

Line dancers
De spits werd afgebeten door de linedansgroep olv Erica Overmars. Onze leden Joop Havik en Riek Lanting zijn lid van deze dansgroep. Het werd een hele leuke demonstratie, met vrolijke westernmuziek.

Barcelona

Zes van onze leden hadden deelgenomen aan de NBvP reis naar Barcelona in mei 2007. Daarvan werd door Erny van de Kleut een diapresentatie gemaakt en Koosje Franken vertelde er bij welke prachtige dingen tijdens deze reis aanschouwd werden. Een impressie van de reis naar Barcelona staat ook op deze site.

Elke dag buitengewoon
Hetty Uitentuis vertelde over de Stichting Landzijde, waar zij coördinator is. Zij liet een film zien, waarmee aanschouwelijk werd gemaakt wat de aanpak van Landzij inhoudt, namelijk zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, maar ook voor mensen met een lichamelijke handicap of psycho-sociale problemen.
Zorgboerderijen geven cliënten, vaak jongeren, veel aandacht en warmte, zodat zij zich weer een stuk vrolijker voelen. Als zij een dag op de boerderij gewerkt hebben, gaan ze altijd zeer voldaan weer naar huis.
Er komt al meer vraag naar deze manier van dagbesteding.

De Rijke Bramenplukker
Hierna werd door Koosje Franken het sprookjes verhaaal over De Rijke Bramenplukker van Godfried Bomans verteld. Dat deed ze op een zeer boeiende manier en iedereen hing aan haar lippen. Er zat geen 'happy end' aan het verhaal en dat vonden velen toch wel zeer verrassend.

Tot slot van de avond was er vrolijke muziek door de accordeonistes Elly Beets, Lia Eggers en Tine Baas, met Gé Zijp aan de piano. Het laatste nummer : “Het kleine café bij de haven” werd meegezongen en zelfs waagde Nelie Schermer zich met jubilaresse Rie Verwei-Schermer aan een walsje.

Gezellig
Het laatste punt op het programma legde de nadruk nog even op de gezelligheid, namelijk door het aanbieden van een glaasje wijn of fris, zodat iedereen nog even bleef zitten napraten. Men bleek het een geslaagde avond te hebben gevonden, die zeker voor herhaling vatbaar is.

Terug naar verzamelpagina, jaar 2007