Startpagina
Informatie
Programma
Nieuws/Agenda
Interessegroepen
Museumgroep
Verslagen
Archief verslagen
'Pluk de dag'met Margriet Paarlberg

Op woensdagavond 12 september jl  werd de eerste ledenbijeenkomst van Vrouwen van Nu, afdeling Beemster na de zomerstop in Wijksteunpunt Middelwijck gehouden.

Terwijl de koffie werd geschonken vond iedereen een plaatsje rond de tafels en kreeg even de gelegenheid om weer eens gezellig bij te praten.

 

Moment stilte
Voorzitter Nelie Schermer heette de ruim veertig dames welkom. Zij vroeg daarna een ogenblik stilte voor drie leden, die helaas in de zomerperiode zijn overleden: Nel Muntjewerff, Annie Swart en An van Gelder.

Maar niet al te lang besteedde Nelie tijd aan de opening, want er was een spreekster voor deze avond uitgenodigd, die door iedereen gaarne werd verwelkomd. Het was Margriet Paarlberg, die inmiddels grote bekendheid heeft verworven met haar columns in het Agrarische Weekblad 'Oogst'. Zij is getrouwd met Gert Jan, een bloembollenteler in het Noord-Hollandse Stroet.

Haar levensbeschouwelijke, altijd een tikje humoristische kijk op het leven, beschrijft ze in een zeer aanstekelijke taal. Ook haar causerie bleek op deze avond doorspekt met humor. Ze vertelde over haar gezin, haar werk op het bedrijf en tenslotte hoe ze zich los van het bedrijf een eigen plek in de maatschappij heeft verworven en hoeveel voldoening dat haar heeft gegeven.

Hoewel haar leven niet altijd op rolletjes ging en verdrietelijkheden haar niet bespaard bleven, ging ze met grote onverzettelijkheid de moeilijkheden te lijf, ook al had ze daar soms wel eens hulp van buitenaf bij nodig.

Als niet-agrarische heeft zij zich moeten aanpassen. Alles ging bij de familie van mijn echtgenoot precies “op tijd”, koffie drinken, eten enzovoort.
Ze had haar bedenkingen ten aanzien van het geld, dat bij het bedrijf binnenkwam. "Altijd was het eerst het bedrijf en dan … Eigenlijk kwam het gezin en wat dat nodig had op de tweede plaats", vertelde ze.
Toen bleek dat ze schrijftalent had en ze een vaste column in het Agrarisch Weekblad 'Oogst' kreeg, ging de boel aan het rollen: spreekbeurten door het hele land en ook nog eens een aanstelling als buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke stand in haar gemeente, waar ze heel veel plezier beleeft aan het voltrekken van huwelijken.  

Haar conclusie: "Het leven is te gehaast, alles moet vlug vlug vlug en iedereen heeft het maar druk en wil nog beter doen of mooier zijn dan een ander. Ook kinderen “moeten” tegenwoordig zo veel: zwemmen, muziekles, sport. En ze hebben bijna geen tijd meer om lekker te spelen of te niksen..."

Complimentje
Waar gaat het toch allemaal om? Wees toch eens aardig voor elkaar en maak eens een complimentje. Wat maakt het uit of je een maatje of rimpeltje meer hebt. Het gaat om het innerlijke."

Kortom het was een heel leuke en boeiende avond en bovendien voor iedereen zo herkenbaar als wat. Eigenlijk zou over ieders leven zo'n verhaal kunnen worden verteld, maar ja, niet iedereen heeft de gave om dat op zo'n gezellige en humoristische manier te doen.

Discussiegroepje
Voor de avond werd besloten deed bestuurslid Erny van de Kleut een oproep met betrekking tot het vormen van een discussiegroepje. Dit zou dan geleid worden door Jetske Straatsma, die daar grote ervaring in heeft. Alles ligt open: onderwerpen kunnen zelf aangedragen worden en ook de tijd wordt in onderling overleg geregeld. Opgeven kan bij de secretaris Roza Marie, tel.: 0299-683249 of via het contactadres op deze site. Ook Erny van de Kleut wil graag aspirant deelneemsters noteren, tel. 0299-683025.

De volgende bijeenkomst
Deze is op woensdagavond 10 oktober in het WSP. Truus en Aad Zeelenberg nemen Vrouwen van Nu Afdeling Beemster dan mee op hun voetreis naar Rome.

Roza Marie Langerijs
Erny van de Kleut

Terug naar verzamelpagina, jaar 2007