Startpagina
Informatie
Programma
Nieuws/Agenda
Interessegroepen
Museumgroep
Verslagen
Archief verslagen

Pompoenenworkshop

Op 31 oktober 2007 werd in het Wijksteunpunt Middelwijck een pompoenenworkshop gehouden onder leiding van Ida Bregman-Middelburg

Halloween, Allerzielen en Allerheiligen werden in een zin bij haar uitleg genoemd. Dit heeft allemaal met elkaar te maken, daar wordt in deze periode veel aandacht aan besteed.In Canada wordt Halloween op 31 oktober gevierd, daarbij neemt de pompoen een centrale plaats in.
Dertien dames namen plaats achter de door Ida meegebrachte pompoenen. Daarnaast lag het benodigde gereedschap, zoals viltstiften, gutsjes, zaagjes en lepels.

Op aanwijzingen van Ida, moest er eerst bij de steel een kapje uit de pompoen worden gezaagd, zodat onze hand erin paste om de pompoen uit te hollen. Het vruchtvlees en de pitten verdwenen in emmers, niet geschikt voor consumptie. Na het uitschrapen gingen we volgens de voorbeelden, ramen en een deur in de pompoen maken, zodat er een soort huis ontstaat.

Door elke deelneemster werd een eigen creatie van de opdracht gemaakt. Na een paar uur intensief bezig te zijn geweest met gutsen, zagen en kijken naar het werk van elkaar, kon een ieder met een mooi huis naar huis gaan\

.

De volgende avond buiten in het donker, zag deze pompoen  met een waxinelicht er heel sfeervol uit. Leuk om op deze wijze kennis gemaakt te hebben met de pompoen.

Gerie Metselaar

Terug naar verzamelpagina, jaar 2007