Startpagina
Informatie
Programma
Nieuws/Agenda
Interessegroepen
Museumgroep
Verslagen
Archief verslagen
Een zilveren korenaartje voor Rie Verweij

Tijdens de bijeenkomst van Vrouwen van Nu Beemster op 14 november werden drie dames gehuldigd, die alledrie een halve eeuw lidmaatschap er op hadden zitten.

Eén daarvan was Rie Verweij-Schermer. Ook zij kreeg een zilveren korenaartje (het logo van Vrouwen van Nu ) door voorzitter Nelie Schermer opgespeld.

Hoe ingenomen Rie met deze blijk van waardering voor haar trouwe lidmaatschap was, blijkt wel uit de foto waarop zij breed lachend haar dankwoord uitspreekt.

 

'Tussenstation' Warder
Hoewel Beemsterlinge van geboorte heeft zij niet de volle vijftig jaar bij de Afdeling Beemster volgemaakt. Na haar trouwen vestigde ze zich met Jan van Graft in een pacht-boerderij van de fam. Overmars in Warder. Ze werd daar lid van de NBvP afd. Warder.
Na tien jaar in Warder te hebben gewoond kwam het gezin, dat intussen met twee dochters was verrijkt, terug naar de Beemster om het boerenbedrijf van vader Schermer voort te zetten. Er werd daar wel een nieuw huis voor het gezin gebouwd.
Nu weer helemaal Beemsterlinge liet Rie Rie zich overschrijven naar de plaatselijke afdeling Beemster.

Rummicub
Aan bestuurlijke functies bij Vrouwen van Nu heeft Rie zich niet gewaagd, maar wel heeft ze hand- en spandiensten verricht voor de handwerkclub. Ook was ze lid van de rummicubclub, die echter inmiddels al weer ter ziele is gegaan.

In 1984 overleed haar echtgenoot. In haar eentje kon ze natuurlijk het boerenbedrijf niet verder voorzetten. Daarom verhuisde ze naar Middenbeemster, waar ze haar tweede echtgenoot Tijmen Verweij leerde kennen. Beiden deden vrijwilligers werk voor museum Betje Wolff.

Terug naar verzamelpagina, jaar 2007