Startpagina
Informatie
Programma
Nieuws/Agenda
Interessegroepen
Museumgroep
Verslagen
Archief verslagen
Tuinclub maakt fietsritje naar Ursem

Donderdagavond 7 juni 2007 stond er een avond fietsritje naar de tuin van Rietje Beuken in Ursem gepland. Na de hele dag regelmatig op internet de buien radarsite te hebben geraadpleegd en er geen afbericht kwam, vertrok ik, gewapend met de fiets en de regenjas in de fietstas naar de N.H. Kerk om te verzamelen.

Er stond een stevige wind en om even kwart voor zeven kwamen Elly en Klazien aan. We vertrokken gelijk en hebben onderweg Lydia en Diew opgepikt. Trien zou vanaf Oudorp  vertrekken.

Na een intensieve rit ( alles tegen wind) arriveerde we enigszins verhit bij de tuin van Rietje Beuken. Maar dit was gauw over want we stonden oog in oog met een overweldigende kleuren/bloemen pracht.
We werden allerhartelijkst ontvangen door Rietje en ook haar echtgenoot informeerde of we een goede fietstocht hadden gehad. ( Dhr. Beuken had 3 fietsroutes opgegeven).
In de beschutte, prachtige en nog zonnige tuin werden we gelijk rondgeleid en bij (bijna) alle planten kregen we uitleg over de naam de manier van snoeien van stekken etc.

Pottenpleintje
Ook op al onze vragen kregen we antwoord en onderwijl werden al overal zaad en stekjes verzameld die wij mee mochten nemen.

Na de uitgebreide rondleiding waar we allemaal intens van hebben genoten werden we nog eens gastvrij onthaald, nu met koffie/thee en koek op het “Pottenpleintje”.

En alweer gezellige verhalen over andere tuinen en alles wat je daar maar mee in verband kan brengen.
Toen wij wilde vertrekken kwamen er nog allerlei stekjes te voorschijn die we beslist mee moesten nemen.

Wij hebben Rietje bedankt met een attentie in de vorm van een plant waar ze erg blij mee was. En tot besluit hebben we met een warme handdruk afscheid genomen.

Gelukkig hadden we nu het windje schuin achter en arriveerde we allemaal weer moe, voldaan en droog op ons eigen honk. Beter kan ik deze mooie tuin niet omschrijven, daarom wat foto’s ter illustratie toegevoegd.

 

 

Terug naar verzamelpagina, jaar 2007