Startpagina
Informatie
Programma
Nieuws/Agenda
Interessegroepen
Museumgroep
Verslagen
Archief verslagen
IJsselmeertochtje met oud-bestuursleden

Er is officieel afscheid genomen van drie leden van het Vrouwen van Nu bestuur, maar 29 augustus 2007 werd het nog eens informeel met de drie blijvende bestuursleden overgedaan.
Jannie Kwantes, Ine Mars en Bep van der Berg zijn afgetreden.

Met Nelie Schermer, Roza Marie Langerijs en Gerie Metselaar, als blijvende bestuursleden werd gezamenlijk een vaartocht op het IJsselmeer gehouden.

In de haven van Edam werden we hartelijk ontvangen dohet echtpaar Nelie en Wim Schermer op hun mooie boot MELKWEG” genaamd.

 
 
 
De contactsleutel werd omgedraaid en weldra voeren we met behulp van de motor de haven uit. Daarna werden de zeilen gehesen en koersten we op het “Paard van Marken” af. Het weer was prachtig met heel weinig wind. Er heerste een weldadige rust op het water. Herinneringen werden opgehaald en actualiteiten werden besproken. Wim hield steeds een oogje in ’t zeil.

Het uiteindelijke doel was de Marina haven in Volendam.

De boot werd voor bezoekers aan het restaurant voor een speciale steiger aangemeerd. Zie op de foto, hoe Bep en Jannie nog eens samenwerken, als zij van boord moeten klimmen.

Het restaurant hoort bij het Marina vakantiepark met 230 huizen in beheer van Roompot. De bijbehorende jachthaven omvat 500 ligplaatsen.

De zeiltocht had ons stevige trek gegeven, mede daardoor smaakte de warme maaltijd prima.

 
 
 

Daarna maakten we nog een wandeling over dit recente project.

Het huis van piepschuim, dat veel publiciteit heeft gekregen, staat hier op een vlonder geparkeerd.

Tijdens de maaltijd werden er boekjes door de voormalige bestuursleden uitgedeeld met als titel; “1001 dingen die het leven mooi maken” . Hierbij een citaat uit het boekje; “Zonnestralen die in het water reflecteren”.
In het verleden zijn door het besturen al veel vriendschappen ontstaan. Ook in deze groep in werd afgesproken om elkaar in augustus 2008 weer te ontmoeten.

Nelie en Wim nogmaals van harte bedankt voor jullie bijdrage aan deze geweldige middag en avond.
Gerie.

Foto's van Nelie Schermer en Roza Marie Langerijs

 

Terug naar verzamelpagina, jaar 2007