Startpagina
Informatie
Programma
Nieuws/Agenda
Interessegroepen
Museumgroep
Verslagen
Archief verslagen
Dichterskring Waterland op bezoek

Verhalen en gedichten
op woensdag 17 september 2008.
Door Roza Marie Langerijs
Foto's Nelie Schermer

Gerie Metselaar (v.v.) opende de avond, waarin verhalen en gedichten centraal stonden, voorgedragen door zeven leden van de in 1981 opgerichte Dichterskring Waterland.

 

Ger BelmerRiense Malee Gedichten en muziek
Er werden verschillende gedichten voorgedragen zoals Zondag, Vrijheid en Werelderfgoed, maar ook werden mooie liedjes gezongen door Ger Belmer en Riense Malee. Ze begeleidden zichzelf daarbij op gitaar en accordeon.Het werd een hele gezellige en luisterrijke avond.
De meeste gedichten spraken mij wel aan, maar de gedichten van het jongste lid Jurgen Smit waren voor mij en ik denk ook voor de anderen wel wat moeilijk te volgen.

Berichten en Mededelingen
Naast huishoudelijke mededelingen werden ook wat actuele agendapunten aangeroerd:

  • Het Vrouwen Ontmoetingsfestival op 4 oktober in Burgers Zoo, Arnhem
  • De Kaderdag op 6 november in de Rijper Eilanden, bestemd voor afdelingsbesturen en geïnteresseerde leden, waarbij “Energie van eigen bodem” het thema zal zijn.
  • Op 16 oktober wordt het Cobra Museum bezocht
  • de agrarische commissie gaat donderdag 25 september naar Palingrokerij Smit-Bokkum in Volendam.
  • De discussiegroep: het is erg interessant om zo nu en dan eens met elkaar van gedachten te wisselen over bepaalde onderwerpen. Echter, er hebben zich slechts vier leden aangemeld en ook al doen de vijf bestuursleden mee, het is toch niet de bedoeling, dat dit grotendeels een bestuurskwestie blijft. Als er niet meer leden bijkomen wordt de discussiegroep weer in de kast gezet. De bijeenkomst van maandagmiddag 29 september wordt daarom verzet naar een andere datum en dag.