Startpagina
Informatie
Programma
Nieuws/Agenda
Interessegroepen
Museumgroep
Verslagen
Archief verslagen
Kerstviering met Gerda Govers en Wil Luijken

De kerstviering van Vrouwen van Nu Beemster staat hoog genoteerd op de lijst van gezellige bijeenkomsten. Er wordt dan muziek gemaakt, gezongen, en genoten van de sfeer. De Kerstviering van 2008 maakte geen uitzondering op die regel. Hoewel het programma vermeldde, dat de deuren van de zaal om 19.30 uur open zouden staan, kwamen al veel leden eerder binnen. Gelukkig was daar de koffie al klaar en werd ingeschonken door twee paar zeer behulpzame handen.

De bestuursleden hadden zich terdege laten voorlichten over werking van het koffiezetapparaat, de theeketel, de afwasmachine en de verlichting in de zaal en ook de toegangsweg tot het terrein voor dames, die slecht ter been waren en met de auto gebracht werden, stond gastvrij open.
De koffiekamer en de grote zaal waren met veel meegebrachte kerststukjes, kerstversiering, tafelkleedjes en kaarsen opgevrolijkt.
Na het innen van het koffiegeld werd een plekje aan de tafels opgezocht, waarna gezellig over en weer werd gekeuveld. Een avond als deze geeft immers de gelegenheid om weer eens wat nieuwtjes uit te wisselen.
De inhoud van de bussen voor het goede doel, die deze avond rondgingen was bestemd voor Hospice Thuis van Leeghwater. Er werd een rond bedrag van € 100,00 opgehaald. Astrid Koot, die afgelopen jaar op een bijeenkomst over het Hospice had verteld, zal dat zeer zeker goed kunnen gebruiken voor het nieuwe Hospice, dat er aan staat te komen.

Er was een mooi programma voor deze avond georganiseerd, namelijk het optreden van zangeres Gerda Govers en haar pianomaatje Wil Luiken. Toen de deuren naar de grote zaal opengingen, ging iedereen vol verwachting snel naar binnen.

Vice voorzitter Geri Metselaar heette iedereen welkom en had zelfs ook nog een engelengedichtje gemaakt, dat door haar werd voorgedragen.

Het repertoire van Gerda Govers bleek zeer gevariëerd, van een simpel kerstliedje tot een operettemelodie of musicalwijsje. Ze vertelde ook een mooi kerstverhaal en natuurlijk kon de zaal met enkele kerstliedjes lekker meezingen: "Komt allen tezamen". “Hark, the herald angels sing” en “Gloria in excelsis Deo”.
Toen het mooiste kerstliedje ter wereld zou worden aangeheven, sprong Wil opeens op en vertelde, dat het precies 190 jaar geleden was, dat dit gecomponeerd werd op een gitaar door een pastoor, die ten einde raad was: zijn orgel was namelijk door muizen zo verwoest, dat daar geen goede toon meer aan te ontlokken viel. Daarom werd Stille Nacht op Wils verzoek staand gezongen en iedereen had er wellicht zijn eigen gedachten bij.

Het gesprek tussen Wil en Elly op deze foto ging (en hoe kan het ook anders) over 'hoe schoon ons Limburg' wel is. Na een heel leven in Middenbeemster gebruikt Elly nog vol trots de 'zagte g'.
In de pauze gingen in de koffiekamer de koffie- en theekannen weer rond en er waren heerlijke kerstkransjes bij, die in de bakkerij van Breidablick door de bewoners zelf gebakken waren.


Zo verliep de avond in de uiterste gezelligheid. Na de afsluiting kregen Gerda en Wil mooie kerststukjes uitgereikt. Ook een aantal leden, die dit jaar met veel ziek en zeer te maken hebben gehad, zouden een kerststukje thuisbezorgd krijgen. Daarna was er nog even tijd voor een drankje werden de glaasjes (wijn en fris) volgeschonken. Janny had zelfs een paar flessen heerlijke warme glühwein van huis meegenomen en die waren al heel snel leeg. Voldaan ging iedereen naar huis. Het was weer een mooie kerstviering geweest.