Startpagina
Informatie
Programma
Nieuws/Agenda
Interessegroepen
Museumgroep
Verslagen
Archief verslagen
Nieuwjaarsreceptie

"Een opgeruimd verleden schept ruimte voor toekomst"

Wellicht kwam het door het frisse winterweer dat de belangstelling voor het bijwonen van de Nieuwjaarsreceptie van de Afdeling Beemster niet heel erg groot was, maar toch was er een groep, van ongeveer dertig leden bij elkaar in de kantine van SV Beemster, die van de gelegenheid gebruik wilde maken om elkaar het beste te wensen voor het nieuwe jaar..

 

 

Vice-voorzitter Gerie Metselaar, heette op deze ochtend allen van harte welkom.
Allereerst vroeg ze een moment stilte om de gedachten uit te laten gaan naar onze voorzitter, Nelie Schermer, die haar echtgenoot verloor, juist op de avond dat Vrouwen van Nu Beemster de kerstviering hield.

 

Terugblik op de kerstviering
Gerie keek in haar speech nog even terug op deze kerstavond, die wat bediening betreft in zeer goede handen bleek van Thea Gruijter en Joke Kleijweg, maar zeker niet in de allerlaatste plaats door het optreden van het Bamestra Collectief, dat een fijn programma, natuurlijk in de kerstsfeer aanbood.
Al heeft het Collectief, toen onder de naam Beemster Poldervocaal al eens eerder voor Vrouwen van Nu opgetreden , het was toch een heel fijn weerzien en -horen.

 

 

Gerie had ook nog wat mededelingen. Zo maakte ze bekend, dat de opbrengst van de collecte voor het goede doel Microkrediet voor vrouwen in Benin € 86,65 heeft opgebracht en dat een aantal kerststukjes werden afgeleverd aan een zestal dames, die wel eens wat extra aandacht behoefden. De betreffende dames, bleken zeer blij verrast door het persoonlijk bezoekje dat daaraan gepaard ging.

De Nieuwjaarsochtend geeft ook altijd wel een paar dames gelegenheid om iets naar voren te brengen, zoals het voorlezen van een nieuwjaarswens of een column uit het Agrarisch Dagblad, maar ook was er een terugblik op 24 jaar free lancen bij een regionaal dagblad en wat er allemaal in de Beemster veranderd was.En ondertussen tikte de klok maar door en zo waren de twee uurtjes van deze receptie snel voorbij. Gerie besloot de bijeenkomst met de wijze woorden: "Een opgeruimd verleden schept ruimte voor de toekomst."