Startpagina
Informatie
Programma
Nieuws/Agenda
Interessegroepen
Museumgroep
Verslagen
Archief verslagen
Verslag Teken- en Schildergroep ´Vrij en Blij met penseel´

De interessegroep komt dit jaar voor de derde keer bijeen. De groep bestaat momenteel uit de leden Dieuw Metselaar, Tini Brakenhoff, Elly Beets, Janna Doets, Lida Langerijs en Janny Kwantes.

We zijn begin oktober gestart en hebben een keer in de veertien dagen les onder leiding van Lia Ootes, voormalig lid van de provinciale commissie VrouwenStreken.

De gehele cursus bestaat uit 10 lessen, gehouden op donderdagavond van 19.30-22.00 uur. Dit jaar wordt de cursus gehouden bij Dieuw Metselaar. De kosten zijn €7,00 per les incl. koffie/thee.

In de eerste zes lessen zijn de volgende onderwerpen aan bod gekomen: hortensia, compositie, abstract, stilleven, een oude jas aan een deur, een paar grote werkschoenen in combinatie met balletschoenen. Uitvoering o.a. in aquarel, potlood,
oostindische inkt, acryl. Eind februari 2008 sluiten wij de cursus weer af.
Met veel enthousiasme en inzet, waarbij ook af en toe diep wordt gezucht,  worden de mooiste werkstukken gecreëerd.

Ook hebben een aantal leden van de groep deelgenomen aan de provinciale foto- en schilderijenexpositie “Sfeer” op 27 en 28 oktober in het Hervormde kerkje in Hensbroek, georganiseerd door de provinciale Culturele Commissie van de NBvP. Vrouwen van Nu.
Van de afdeling Beemster werden werken ingezonden van Tina Baas, Lida Langerijs, Elly Beets, Dieuw Metselaar, Janny Kwantes. Met de inzending van 110 foto’s en 60 schilderijen, uitgevoerd in allerlei technieken kon een prachtige tentoonstelling worden samengesteld die succesvol is verlopen. Er kwamen ca. 250 bezoekers.

Janny W. Kwantes-Otjes