Startpagina
Informatie
Programma
Nieuws/Agenda
Interessegroepen
Museumgroep
Verslagen
Archief verslagen
Voedingstherapeute Wendelinne Woortman
Roza Marie Langerijs

Woensdagavond 20 februari 2008 verwelkomde voorzitter Nelie Schermer 44 dames, die gekomen waren voor de lezing van mevr. WendelineWoortman, voedingstherapeut uit Den Helder die ging over A.D.H.D. en voedselallergie. Er waren ook 3 niet-leden die naar onze avond kwamen omdat zij zeer geïnteresseerd waren in dit onderwerp.
Mevr. Woortman vertelde over wat voeding met je kan doen. Ook werd het verschil uitgelegd tussen een allergie en een intolerantie en hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Zij legt uit dat er een hoop klachten voortkomen  uit de voeding, zoals ADHD, hoofdpijn, maag- en darmklachten, eczeem, astmatische klachten, vermoeidheid etc. die mensen niet snel relateren aan de voeding.

Vanaf 1995 is zij zich gaan verdiepen in voedselallergie en de toegepaste kinesiologie, dit omdat haar zij een zoon heeft die autistisch is en ontdekte dat hij op de bepaalde voeding heftig reageerde en hier wilde ze meer over weten om hem te helpen.

Door een spiertest laat het lichaam aan de buitenkant zien en voelen wat zich aan de binnenkant afspeelt. Zij liet ons zien hoe zij dit doet. Veel van haar cliënten hebben meestal eerst het medische circuit doorlopen, voor zij bij haar komen. Wendeline vertelde vol overtuiging en op een hele ontspannen manier en ook was er tussentijds de gelegenheid tot het stellen van vragen.

(foto's N.Schermer)