Startpagina
Informatie
Programma
Nieuws/Agenda
Interessegroepen
Museumgroep
Verslagen
Archief verslagen
E'ndagsbestuur zorgde voor een allerplezierigste avond

Uit de geweldige opkomst van niet minder dan 70 leden voor de avond van het Eéndagsbestuur viel wel op te maken, dat dit onderdeel van het jaarprogramma hogelijk gewaardeerd wordt.

De zaal van WijkSteunPunt Middelwijck was in ieder geval tot de laatste plaats bezet; er moesten zelfs stoelen bijgezet worden.
Het eendagsbestuur, voor deze keer gevormd door Miek v.d.Klooster, Riek Lanting, Paula Vrolijk, Lia Eggers en Femmie Pranger, had de tafeltjes in een grote carréevorm geplaatst, hetgeen heel gezellig aandeed. Er werd een aantrekkelijk programma aangeboden.

 

Westfriese avond
Toen ieder zijn plek had gevonden, kondigde Lia de gaste van deze avond aan: mevrouw Reina Helmhout, die voordrachten en gedichten in het sappige Westfriese taaltje ten beste zou geven.

Aan de reacties van de aanwezige dames kon al worden opgemaakt, dat deze keuze zeer in de smaak viel. Men ging er eens lekker voor zitten.

Ook de dames van het ééndagsbestuur, die de afgelopen periode bergen werk hadden verzet kregen nu ook even de tijd om rustig te genieten van het optreden.

De verhaaltjes en gedichtjes volgden elkaar in een rap tempo, maar voor iedereen zeer verstaanbaar, op. Verhalen over Breggie, Piet, Ma en Klaas, die zo humorvol in hun gewone dagelijkse doen werden beschreven. Er werd gegniffeld en gelachen en al heel snel was het gedeelte voor de pauze volgepraat. Tijd voor een drankje, waarbij lekkere hapjes uit eigen keuken werden geserveerd.

Bingo op zijn Westfries
Na de pauze was het bingo!, maar dan wel in een speciaal 'sausje'. Reina vertelde daarbij een leuk verhaal in het Westfries.
Ze zag er ook heel prachtig uit in haar zwarte japon met rode bloedkoralen, de Westfriese kap en het fraaie beugeltasje.

De briefjes werden uitgedeeld. Vol vlijt zette men zich aan het noteren van de getallen, die in het verhaal voorkwamen. Het ging over vakantieleed in een pas aangeschafte caravan, waarmee twee bevriende Westfriese echtparen de wereld buiten Holland gingen verkennen. De caravan werd natuurlijk volgestouwd met Hollandse aardappelen en flessen melk en was zo volgeladen, dat ze bij de grens al werden aangehouden om de vracht beter te verdelen. En dat was nog maar het begin van de ellende.

 

 

De eerste keer dat er "bingo" werd geroepen voor de volle bovenste rij getallen, was al heel snel. Ook de linkse verticale rij leverde spoedig een 'bingoroepster' op. Ze mochten bij de uitgebreide geschenkentafel een keus doen.

Daarna was het even rustig. Toen ging het ook over alle cijfers op de bingokaart, maar daarna meldden zich een stuk of acht winnaressen tegelijk. Gelukkig was er na dit grote aantal winnaars nog genoeg keuze op de tafel om even het leuke verhaal af te kunnen maken. Het getal 13 bleek het grote verlossende getal te zijn, waarbij bijna de hele zaal opveerde. Toen waren er echter al niet meer voldoende prijzen voor iedereen op de tafel. Gelukkig waren er nog wat gehaktballetjes over, die als 'troost' werden aangeboden.

Zo ging het snel naar het einde van een avond, waarvan iedereen zeer had genoten. De gaste en de dames van het Eéndagsbestuur kregen een welverdiend applaus. De vijf organisatrices werden door voorzitter Nelie in de bloemetjes gezet.

Maar er waren op de avond van de 17de april, de dag waarop secretaressen worden geëerd, ook bloemen voor Roza Marie, die zeer toegewijd het secretariaat van Vrouwen van Nu afdeling Beemster beheert. Als slot werden de namen bekend gemaakt van de dames, die volgend jaar het Eéndagsbestuur mogen vormen. Dat ging door middel van het trekken van briefjes met de namen van leden die langs de Middenweg wonen.

Verslag van de avond van het Eendagsbestuur
aangeboden aan, doch niet gepubliceerd door Binnendijks
Op 17 april organiseerde het eendagsbestuur een avond die verzorgd werd door Reini Helmhout. In westfriese klederdracht vertolkte zij prachtige en geestige westfriese verhalen.
Na de pauze, ingevuld met lekkere drankjes, hapjes, cake, koek, enz., vervolgde Reini haar optreden met het voortreffelijk leiden van westfriese bingo. Het eendagsbestuur had voor vele leuke prijsjes gezorgd, die gretig bij het woord “bingo” werden opgehaald.
Het was een hele gezellige vrolijke avond !
Lia Eggers bedankte Reini voor haar bijdrage.
De volgende avond is op 14 mei, eveneens in het Wijksteunpunt.

Namens het Eendagsbestuur
Mieke van 't Klooster