Startpagina
Informatie
Programma
Nieuws/Agenda
Interessegroepen
Museumgroep
Verslagen
Archief verslagen
Kerstviering
Beemster, 14 december 2011
  Na een aantal jaren tot volle tevredenheid de kerstbijeenkomst in Restaurant De Nieuwe Tuinbouw in Zuidoostbeemster te hebben gehouden, moest ons bestuur halsoverkop een andere gezellige locatie vinden om gezamenlijk de traditionele kerstviering te houden. Gelukkig konden we nog wel terecht bij Hotel Purmerend en dat is zeer goed bevallen. Zowel de sfeer als de brunch, die we aangeboden kregen, was perfect.
Voordat de gasten arriveerden....
 
Omdat de bestuursleden natuurlijk altijd aanwezig moeten zijn, voordat de grote stroom leden zich aankondigt, was er alle tijd om een paar plaatjes van een prachtig versierde en nog onbezette feestzaal te maken. Bijzonder fraai was de plafondversiering. In de glimmende ballen werden alle gedekte tafels weerspiegeld.
 
Het personeel was nog druk bezig alle tafels te voorzien van flessen frisdrankjes, die zo koel mogelijk moesten blijven en de pianostemmer was opgetrommeld om te zorgen dat de mooie witte piano geen valse klanken kon voortbrengen.
 
Koosje had in de ontvangsthal plaatsgenomen als receptioniste. Zij hield de gastenlijst bij en kon de bus voor bijdragen aan het MCA familiehuis in Alkmaar aanbevelen.   De eerste gasten meldden zich al spoedig en zij konden natuurlijk de mooiste plekjes uitzoeken. De tafels waren voor 80 gasten gedekt en was daarmee helemaal vol. .
 
Toen de zaal tot de laatste plaats gevuld was en van een lekker kopje koffie voorzien, heette voorzitter Dieta Jonk iedereen van harte welkom. Er heerste al spoedig een heel gezellige sfeer en die werd nog meer verhoogd toen er heerlijk lichtgebonden tomatensoep met room of heldere kippensoep met bosui werd opgediend.

 
Daarna konden de gasten per tafel een rondje maken rond de gedekte tafels in een aangrenzend vertrek, waar alle op het menu aangekondige heerlijkheden waren opgesteld. Er waren diverse broodsoorten en gebak, een keuze uit warme gerechten en er was een tafel met ruim aanbod van heerlijke vis(salades).
 
Toen iedereen het buikje rond had gegeten en vergenoegd onderuitzakte, trad het ensemble Aquea Terra op, bestaande uit Wil Veenis, Steef Snijders, Loes Maas, Gery Bruijn Ruud Westerveld en Jo Bakker (resp.: piano, tenor, mezzo,sopraan, bariton en voordracht. Er was een kerstprogramma samengesteld met liedjes variërend van Nu syt wellecome tot kerstliedjes van over de hele wereld.
Begonnen werd echter met samenzang: "Komt allen te samen" en besloten werd met "Stille Nacht".
 

Aan het slot van deze sfeervolle avond spoedde iedereen zich zeer voldaan naar huis door de donkere, natte nacht van de Beemster.
Er zijn meer foto's gemaakt, die hiernaast als diavoorstelling te bekijken zijn. Door met de muis op de foto te gaan staan komt er een wit balkje te voorschijn met daarop een vierkantje en twee pijltjes. Als daarop wordt geklikt, dan zijn de foto's monitorbreed te bekijken.