Startpagina
Informatie
Programma
Nieuws/Agenda
Interessegroepen
Museumgroep
Verslagen
Archief verslagen
Koersballen met Vrouwen Samen Verder

De jaarlijkse gezamenlijke sportieve avond was op dinsdagavond 19 april 2011. Voorgaande jaren speelden we altijd Jeu de Boules, maar omdat het de laatste jaren altijd erg koud was besloten we om eens iets ander te gaan doen, nu eens een binnensport, koersballen.
16 dames van Vrouwen van Nu en 13 dames van Vrouwen Samen Verder waren naar de recreatiezaal van de Blauwe Morgenster gekomen om onder deskundige leiding van de koersbalclub het spel te spelen.
De meeste dames hadden nog nooit gekoersbald, dus goed advies was erg gewenst en nodig om het spel goed te laten verlopen.

Er werd gespeeld op 3 matten en bij loting werden er paren van 2 dames gevormd. Het was erg gezellig en er werd met veel aandachtig gerold om toch zoveel mogelijk punten te halen, maar je tegenstander gooide soms roet in het eten, door jouw bal weg te stoten. De ballen op de mat houden was niet altijd even gemakkelijk.


De beste gooiers met 12 punten waren Riet Roet en Nelie Schermer,de twee plaats was voor Tiny Bleeker en mevr. Schlangen en de derde prijs was voor Paula Vrolijk en Hannie Duin, zij kregen allen een leuke attentie.
De ervaren koersballers ontdekten toch wel enig talent bij de dames en zij kunnen nog wel enkele nieuwe leden gebruiken.

Voorzitter Dieta Jonk bedankte de helper en helpsters van de koersbalclub met een aardige attentie . Ndat nog even gezellig nagepraat was, ging iedereen voldaan naar huis. Het was een leuke sportieve avond geweest.

ns. bestuur
Vrouwen van Nu en Vrouwen Samen Verder.
Roza Marie Langerijs