Startpagina
Informatie
Programma
Nieuws/Agenda
Interessegroepen
Museumgroep
Verslagen
Archief verslagen
Lintje voor Joke

Middenbeemster, 29 april 2011

Ons Vrouwen van Nu lid Joke Akkerman-de Jong kreeg op vrijdag 29 april 2011 door burgemeester H. Brinkman een koninklijke onderscheiding opgespeld.

De aanmelding voor het lintje betrof niet alleen voor de activiteiten, die ze voor Vrouwen van Nu tot nog toe heeft ontplooid, maar zeer zeker als voorzitter van Beemster's Welvaart.

Op 11 september 2010 mocht zij namelijk t.g.v. het 100 jaar bestaan van Beemster's Welvaart al een Koninklijke Erepenning in ontvangst nemen en nu was zij zelf dus aan de beurt om te worden onderscheiden.

Joke werd al vroeg in de ochtend opgehaald met de 'koninklijke' bus van de Beemster.

Het was voor haar wel even schrikken om de bus voor de deur te zien stoppen, waarna de burgemeester, vergezeld door zijn echtgenote, aan de bel trok.
Het bleek voor het Vrouwen van Nu-lid een volkomen verrassing, maar ze stapte even later inderhaast omgekleed en vergezeld van haar echtgenoot Henk, welgemoed in de bus.

Daarop vervolgde de bus zijn ritje door de Beemster. Dit jaar was sprake van een zeer korte route, omdat al drie van de vijf te onderscheiden Beemsterlingen in Middenbeemster bleken te wonen en de laatste twee in Westbeemster. Daar werd in de Lourdesschool even een koffiepauze ingelast en opeens bleek daar ook de laatste te decoreren persoon aanwezig te zijn. En, dat is leuk te vermelden: hier betrof het mevrouw M.C.A. Roet-Smit van Vrouwen Samen Verder. Daarna reed de bus terug naar Middenbeemster, waar een grote meningte genodigden stond te wachten.

In de raadzaal van het Gemeentehuis Beemster vertelde de Burgemeester in zijn speech het volgende:

"Mevrouw Joke Akkerman-de Jong is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar vrijwilligersactiviteiten gedurende 32 jaar voor de Beemster gemeenschap. Haar inzet betreft zowel het sociaal maatschappelijk als het cultureel gebied. Mevrouw Akkerman is sinds 1990 actief voor de Vereniging Beemster’s Welvaart en is sinds 2005 voorzitter. De Vereniging Beemster’s Welvaart is onlangs, bij haar 100-jarig bestaan, bekroond met een Koninklijke Erepenning. Mevrouw Akkerman zet zich verder sinds 1978 in voor de NBvP, Vrouwen van Nu afdeling Beemster."

Onze secretaris Roza Marie Langerijs maakte in het gemeentehuis van Joke en tot slot van de officiële plechtigheid nog een foto van alle gedecoreerde personen met hun respectievelijk echtgenoten(s) een statiefoto.

Verslag en foto's van de busrit Erny van de Kleut.