Startpagina
Informatie
Programma
Nieuws/Agenda
Interessegroepen
Museumgroep
Verslagen
Archief verslagen
Mutsjes breien voor India


Naar aanleiding van de oproep “Brei een mutsje”, in de kranten van oktober 2010, rees het plan om al onze leden te vragen mee te breien voor dit goede doel.

Deze oproep hebben we toen meegestuurd met ons blad “Inzicht” van november 2010.
De oproep luidde als volgt:

Breien voor een goed doel!
“Geef de kleintjes van India een warm welkom”.
“Brei een Mutsje”.

 

Hierbij een oproep, namens het bestuur aan alle leden, om namens de NBvP, Vrouwen Van Nu, afdeling Beemster, heel veel mutsjes te breien voor deze actie. Deze actie wordt georganiseerd door Save the Children en gesteund door de Nationale Postcode Loterij.

In India sterven jaarlijks meer dan twee miljoen kinderen, vaak in hun eerste levensmaand. Met name in de sloppenwijken is de kindersterfte een enorm probleem. Pasgeboren baby’s lopen bijvoorbeeld in de wintermaanden snel kans om onderkoeld te raken. De gevolgen kunnen zeer ernstig zijn, soms zelfs dodelijk. Daar wil Save the Children wat aan doen en u kunt helpen: brei een mutsje voor de kinderen in India! Met uw mutsje kunnen we de kleintjes van India een warm welkom geven en een grotere kans op overleven!
Als u meer informatie wilt hebben of mee wilt doen, even een belletje of een mailtje naar Janny de Groot tel: 0299-681880 of mailen naar cenjedegg@hotmail.com
U krijgt dan instructies over het te gebruiken materiaal, de kleuren wol en eventueel een patroon. Ook kunt u kijken op www.breivoorindia.nl
De mutsjes kunnen tot 27 februari opgestuurd worden. Wij hopen dat wij half februari een enorme berg mutsjes kunnen verzenden naar den Haag.
Doe mee!

Inmiddels heeft een aantal leden zich uitgeleefd op het breien van mutsjes zodat we een doos met 35 kleurige babymutsjes op kunnen sturen. Alle leden die meegedaan hebben, ontzettend bedankt!
Wilt u weten hoeveel mutsjes er totaal zijn gebreid? Kijk dan na 27-02-2011 op : www.breivoorindia.nl

Op 20-02-2011 stond de teller op 88956 mutsjes.

Tekst: Janny de Groot-Groot
Foto’s: Janny de Groot-Groot.