Startpagina
Informatie
Programma
Nieuws/Agenda
Interessegroepen
Museumgroep
Verslagen
Archief verslagen
Interessegroep zwemmen 25 jaar jong!

Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het bestuur met de afgevaardigden van de Interessegroepen, kwam ter sprake, dat de zwemgroep al 25 jaar zwemt.

Dat werd in het oor geknoopt en zo kon het gebeuren, dat op dinsdag 29 november Erny en Janny als afgevaardigden van het Bestuur langs landelijke slingerweggetjes naar Hoogwoud (Opmeer) koersten om de dames te verrassen die hun wekelijkse zwemuurtje hielden in het zwemparadijsje van Jos Koelemeijer

 

 

Initiatiefneemster van de zwemclub en ook nog steeds de contactvrouw is Joke Akkerman, die tevens ook nog steeds haar baantjes in het zwembad trekt.
Om toch zeker van de datum van oprichting te zijn en later niet te ontdekken dat het al 26 jaar of eventueel 24 jaar was, werd door Janny toch maar even het archief doorgespit.

In een hele stapel verslagen vond ze één concrete aanwijzing, dat er in 2005 voor het negentiende seizoen werd gezwommen. Dat er op de vingers bijgeteld maakte het op de kop af 25 jaar en dus was er reden voor een klein feestje!

 

Het ging dus door 'de binnenlanden van Noord Holland'en gelukkig onder begeleiding van mevrouw Tom-Tom, die de weg prima bleek te kunnen wijzen. Na een klein halfuurtje rijden stonden we voor een gebouwtje, dat onze 'gids'meldde: “Bestemming bereikt” . Het duurde even voor een geopende deur kon worden gevonden om binnen te komen, maar na een rondtrekkende beweging zagen we de tweede groep zwemsters aankomen, die ons naar binnen praatte. Deze zwemsters waren zeer verrast de twee bestuursleden hier aan te treffen en vroegen nieuwsgierig wat er allemaal aan de hand was; ze zagen natuurlijk wel de grote doos met appeltaart, die we bij ons hadden.

Om de hele groep te kunnen toe spreken en te feliciteren hebben we toen wel een tipje van de sluier moeten oplichten.
We hadden juist voor het tijdstip gekozen, dat de eerste groep zo'n beetje aan het eind van het zwemuurtje nog lekker bezig was met de les en konden er ook wat “actie” foto’s gemaakt worden.

De zweminstructrice zat ook in het complot en verzocht de tweede groep dames alvast plaats te nemen in het water. Dat lieten ze zich geen twee keer zeggen. Elly IJff maakte uit vrolijk enthousiasme daarbij even een zeer geslaagd 'bommetje'.

Nadat het water gekalmeerd was werden de zwemsters toegesproken en gefeliciteerd door Janny, die zich aan de rand van het bassin had opgesteld . Om het feestje compleet te maken konden we de dames uitnodigen om na afloop even gezellig in de wachtruimte van het zwembad bij elkaar te zitten met een lekker kopje thee of koffie en... natuurlijk een punt van de heerlijke appeltaart, die ter gelegenheid van het 25 jaar jubileum met twee kaarsjes was versierd.

Janny had van huis meegenomen: thermoskannen met heet water en thee en bekertjes. Ook suiker en stokjes om te roeren. Ze had werkelijk aan alles gedacht, behalve aan gebakvorkjes en de thee werd getrokken met behulp van de punt van het taartmes.Het werd haar volmondig vergeven, en ook al moest de appeltaart met de vingers gegeten worden, het gebak smaakte er niet minder om ! Iedereen vond het een geweldig idee om het gouden jubileum op deze manier te vieren. 'Heerlijk als je zo uit het bad komt en dan op zo'n manier verwend wordt!'

Zo verliep het theeuurtje naar ieders tevredenheid, waarbij het feestgedruis nog benadrukt werd door het ijverig hameren van de timmerman, die de ontvangstruimte en kantine aan het verbouwen was met veel blauw licht.

Mocht u na het lezen van dit verslag denken: leuk dat Zwemmen: bij de eerste groep dames, die bestaat uit: Joke Akkerman, Greet de Boer, Nel Stolp, Jopie de Wit en Janna Doets, die absent was, kunnen ze er nog twee zwemsters bij hebben. Voor meer inlichtingen kunt u bellen met Joke Akkerman, tel. 0299-406129.
De tweede groep dames bestaat uit: Miek van 't Klooster, Hestien Met, Martha Velzeboer, Elly IJff, Leida Kroes, Rita Muys en Hennie Mulder. Vroeger wonende op “ONS” nieuwe feestterrein, “Het land van Mulder”. ( Rita en Hennie waren helaas absent). Deze groep zit vol. Het zwembadje is immers niet zo groot.
Bent u nieuwsgierig hoe het geheel eruit ziet: surf dan eens naar www.zwemschooljoskoelemeijer.nl 
We hopen dat de zwemgroepen nog lang en met plezier mogen zwemmen.

Namens  het bestuur, Erny en Janny