Startpagina
Informatie
Programma
Nieuws/Agenda
Interessegroepen
Museumgroep
Verslagen
Archief verslagen
Vrouwen van nu verzorgd door Eéndagsbestuur

Tekst: Lineke Cattel

Middenbeemster, 17 april 2013

Het is altijd weer een verrassing wat er op die avond van het Eéndagsbestuur geboden wordt en dat betekent een grote opkomst; deze keer van 60 vrouwen.

We lieten ons verrassen door het programma

HALFOM

met een lach en een traan.

 

De avond werd geopend door Dieuw Metselaar en Klazien Kwantes als voorzitter van het Eéndagsbestuur nam toen het woord en gaf de microfoon over aan Ina Eilander. Ina doet voordrachten, gedichten en verhalen in het Westfries maar ook in het Nederlands. Ook is zij een begenadigd schrijfster want er zijn al verschillende boeken van haar hand verschenen.
De mogelijkheid werd geboden om in de pauze een boek en/of CD van haar hand te kopen.
Daar werd dankbaar gebruik van gemaakt.
Ook heeft ze een gedichtenbundel uitgegeven voor mensen die wat minder goed kunnen zien. Grootletterboek ziet er fraai uit. De zaken die ze aan de orde stelde waren vaak komisch en soms wat triest.

Zo memoreerde ze: "we gaan naar een lappendag en komen er dan van alles tegen, maar geen lap te bekennen. Dit was herkenbaar voor veel vrouwen uit de zaal.

Met een mooi toepasselijk gedicht sloot Ina de avond en van de dagvoorzitter Klazien kreeg Ina een fraai boeket aangeboden. Als verrassing kregen de leden van het Eéndagsbestuur allemaal een schitterend boeket.

Het Eéndagsbestuur had gezorgd voor lekkere hapjes en drinken en de leden bleven nog gezellig nagenieten van een gezellige en geslaagde avond.


De namen van het Eéndagsbestuur voor volgend jaar werden bekend gemaakt. De leden uit Zuidoostbeemster mogen dan een avond verzorgen.

Foto's Roza Marie Langerijs