Startpagina
Informatie
Programma
Nieuws/Agenda
Interessegroepen
Museumgroep
Verslagen
Archief verslagen
Varen door mooi Waterland
Tekst en foto's: Roza Marie Langereis

Op vrijdag 31 mei j.l. vertrokken 16 dames per fiets o.l.v. Gerie Metselaar en 19 dames gingen met de auto vanaf het Heerenhuis naar Monnickendam.

Het was gelukkig mooi weer met een heerlijk zonnetje. Om 10.00 uur stond de koffie of thee klaar bij de theetuin van Ton en Marianne Deun in Overleek. 

Natuurlijk ook een lekkere punt taart erbij. We konden kiezen uit zelf gebakken appel-, kwark-, noten/wortel- of chocoladetaart.

Hierna gingen we varen met 1 grote en 1 kleine boot. De grote boot, hierin 28 dames werd gevaren door Ton Deun en de kleine boot met 7 dames door ons lid Tiny Hooijberg.
Tijdens de 2 uur durende vaartocht kregen we uitleg over het ontstaan van het gebied, de prachtige huizen, monumenten en over de flora en fauna. Onderweg werd er verse munt uit het land geplukt en thee gezet. We mochten allemaal een paar slokjes proeven, maar niet iedereen vond het lekker.
Er was inmiddels een stevige wind opgestoken en op de terugvaart sloeg het water over de voor- en zijkant van de boot, waardoor  enkelen van ons de jas met capuchon aan deden om maar niet nat te worden.
De dag werd afgesloten met een heerlijke lunch met iets te drinken erbij. Om ongeveer 15.00 uur gingen we weer huiswaarts. De fietsgroep had een flinke wind tegen en na een tussenstop in Purmerend voor een ijsje  kwamen zij toch op tijd voor het avondeten weer in Middenbeemster aan.

Gerie Metselaar was de iniatiefneemster van deze mooie dag en zij heeft ook de fietsroute uitgestippeld, heen en terug een andere route. Bij het voorfietsen met Anja Visser hadden zij minder mooi weer en kwamen als verzopen katjes thuis.