Startpagina
Informatie
Programma
Nieuws/Agenda
Interessegroepen
Museumgroep
Verslagen
Archief verslagen
Kerstviering met High Tea op woensdag 18 decembe 2013

Dit jaar eens op de woensdagmiddag. Een gezellige High Tea bij Hotel Purmerend.

Om 2 uur kon voorzitter Dieuw Metselaar  62 dames verwelkomen, minder als voorgaande jaren. Er waren meer kerstvieringen op deze middag, dus de dames moesten een keuze maken waar zij heen gingen.

Dieuw las een kerstgedicht voor. Er werd geproost met een glas champagne op deze kerstviering,

     
 
 

 

Koosje Franken vertelde een kerstverhaal over een oude meester- kaarsenmaker, die de mooiste kaarsen van zijn leven maake.

In de schemering zag hij een heldere ster en dacht: "Er is een koning geboren" en hij ging op reis om de drie mooie kaarsen te brengen. Hij beleefde onderweg veel avonturen.

Hierna konden we smullen van al het lekkers van de High Tea.  Heerlijke sandwiches, hartige hapjes, zoete lekkernijen, scones met jam en slagroom etc. De verdere invulling van de middag werd verzorgd door eigen leden.
 
     
 
Lia Eggers en Elly Beets  speelden sfeervolle kerstliedjes op de accordeon. Van een aantal liedjes was de tekst op papier uitgereikt zodat iedereen mee kon zingen.

 

Nelie Schermer speelde tussendoor nog op de daar aanwezige piano en Riet Gouweleeuw las een kerstverhaal, -geschreven door Mies Bouwman- voor over een kalkoen die nog gevuld moest worden, maar geheel vlotjes verliep dit niet omdat er een onverwacht persoon aanbelde en om hulp vroeg.

Om ongeveer 5 uur had  iedereen genoeg gegeten en gedronken

 

Voorzitter bedankte iedereen voor zijn komst en speciaal de dames die deze middag met hun muziek en leuke verhalen voor een sfeervol samenzijn zorgden.

Zij sloot af met onderstaand gedicht.

Een kleine welgemeende Kerstwens
Voor ieder dier en mens
Vrede en harmonie op aarde
En laat een ieder in zijn waarde
Fijne Kerst en Gelukkig Nieuwjaar
Dat zeggen we nonchalant tegen elkaar
Een paar simpele woorden, snel gezegd
Maar ik meen ze wel oprecht
Mijn Kerstwens voor het nieuwe jaar
Wees zuinig op elkaar
Leef bewuster dan voorheen
Je hebt elkander slechts te leen

Liesbeth Ittmann bedankte namens de leden het bestuur voor deze gezellige middag in kerstsfeer.
De leden die wat extra aandacht nodig hebben, worden bezocht door de bestuursleden en krijgen een kerststukje. Deze zijn gemaakt door onze voorzitter, zij heeft nl “groene” vingers en is heel handig.