Startpagina
Informatie
Programma
Nieuws/Agenda
Interessegroepen
Museumgroep
Verslagen
Archief verslagen
Huldiging jubilarissen tijdens opera- en operette avond

Woensdagavond 15 mei kwamen 56 dames naar het wijksteunpunt om te genieten van de muzikale lezing door de Volendamse leraar Kees Schilder. Allereerst werden de dames Sjaan Scheringa en Dieuw Ordeman door voorzitter naar voren geroepen en kregen de VvN zilveren logospeld, gemaakt door goudsmid Mirjam Golverdingen, opgespeld voor hun 40-jarig lidmaatschap van de vereniging. Hierna werd voorzitter Dieuw Metselaar zelf verrast, omdat onlangs is gebleken dat zij ruim 45 jaar lid is van Vrouwen van Nu, eerst bij de afd. Hem/Venhuizen en vanaf 2000 bij de afd. Beemster werd ook  zij gehuldigd en kreeg de zilveren speld opgespeld door secretaris Roza Marie Langerijs.

Deelname Open Dag Beemster
Voorzitter mocht ook 2 gasten verwelkomen, we hopen dat zij het naar hun zin zullen hebben deze avond. Vrouwen van Nu Beemster heeft zich op de “Open Dag” 9 mei j.l. gepresenteerd in de Bibliotheek.

Er was een leuke belangstelling voor onze kraam en hopen dan ook dat wij het volgende seizoen nieuwe dames mogen verwelkomen bij onze vereniging.

 

 

Kees Schilder
Schilder vertelde het verhaal over de opera, operette, de componisten, hun zangers en zangeressen. Vol vuur en enthousiasme vertelde hij over  Aida, Verdi, Pavarotti, Placido Domingo, Maria Callas en de Hollandse nachtegaal Cristina Deutekom. 
Tussen de verhalen waren de bijbehorende muziekstukken of fragmenten te beluisteren, zoals het mooie “va pensiero sull’ali dorate”  – Nabucco – van Verdi. Maar ook Yesterday van de Beatles.
De dames genoten zichtbaar van de prachtige verhalen en mooie muziek.

 

Om half 11 bedankte voorzitter de heer Schilder en overhandigde hem als dank een envelop en een Beemster Boerenkaasje en wenste ieder een wel thuis.

Hierna nog een gezellig samenzijn met een glas fris of wijn.

Handwerken tentoongesteld
De handwerkgroep had de werkstukken van het afgelopen jaar meegenomen en deze worden aan de leden tentoongesteld. Hieronder zijn de verschillende technieken te zien waar de dames mee hebben gewerkt.

 

 

 

Tekst en foto's Roza Marie Langerijs