Startpagina
Informatie
Programma
Nieuws/Agenda
Interessegroepen
Museumgroep
Verslagen
Archief verslagen
De Tuinclub naar Fluwel’s Tulpenland

Donderdag 25 april zijn wij met 13 leden van de tuinclub afgereisd naar Sint Maartenszee. Bij aankomst hebben we eerst even genoten van alle manden met de prachtigste tulpen en een heerlijk kopje koffie.

Fluwel’s Tulpenland is een beleef en doe bos voor jong en oud. Met het ware verhaal van de tulp, vanaf het ontstaan in de wildernis tot de moderne tulpenteelt.

Zo word je meegenomen op speelse wijze vanaf de Himalaya via Turkije naar Amsterdam en de Bollenstreek in de tijd van verleden, heden en morgen. Dit allemaal bijzonder smaakvol opgesteld.

Ook hebben wij een korte film, gezien over de wijze van kweken en het transport van bollen.

Via de expositie hal met de “tulp kunst” en de proeftuinen, waar we de mooiste en de gekste tulpen hebben gezien is de ochtend afgesloten met een lekkere lunch in het restaurantje.


De wandeling in “Wildrijk” een bos van het Landschap Noord Holland is helaas niet doorgegaan.

De bloei van de blauwe wilde hyacint was ook hier door de aanhoudende kou vertraagd zodat het wandelen door een bos bedekt met een “blauw tapijt” nog niet mogelijk was.

Onder het genot van een zonnetje zijn wij in de middag via wat bloeiende bollenvelden weer naar Midden Beemster gereden.

 


Nieuwsgierig naar Fluwel’s Tulpenland? Kijk op www.fluwelstulpenland.nl

Verslag en foto’s: Janny de Groot-Groot