Startpagina
Informatie
Doelstelling
Programma
Nieuws/Agenda
Interessegroepen
Museumgroep
Verslagen
Archief verslagen
Museumbezoek 2018

Donderdag 8 maart  
Vertrek vanaf  BRASA om 13.00 uur naar Andijk voor een lezing over het leven en werk van Marius van Dokkum.  In de expositieruimte worden wij ontvangen met koffie/thee en koek. Daarna laat Annet, de zus van Marius van Dokkum d.m.v. een PowerPoint de werken van haar broer zien en geeft uitleg daarover. Tijdens de pauze kan men de expositie bekijken en de winkel bezoeken. Na de pauze vervolg programma en daarna vertoont zij een film waarin Marius van Dokkum ons  het ontstaan laat zien van een schilderij en een ‘Opa Jan’ boek. Humor en vrolijkheid voeren de boventoon van dit programma!    MJK is niet geldig.
Entree incl. koffie €7.50. Voor deze middag zijn minimaal 10 personen vereist.
Graag opgeven zodra het boekje in uw bezit is.

Donderdag 3 mei
Vertrek vanaf  BRASA om 10.00 uur voor een dagje Egmond, met bezoek aan het Afie’s Nobelhuis, op een prachtige plek aan de voet van de duinen met een eenvoudig woonhuis, een zelfgebouwd minimuseum, kleine kapel, verschillende ateliers, een moestuin, boomgaard en kippenland, en de Abdij van Egmond is een bezoek waard. De winkel staat vol (spirituele) cadeauartikelen,  waaronder boeken, cd’s, beelden, keramiek en natuurlijk de handgemaakte kaarsen.

Woensdag 27 juni!!!
Vertrek vanaf De Buurt om 09.13 uur naar Amsterdam. Naar het concertgebouw voor een (gratis) lunchconcert met Anna Fedorova, piano. Zij speelt werken van Saint-Saëns en Verdi. Hiervoor kunnen wij geen kaarten bestellen, dus moeten wij op tijd aanwezig zijn.

Donderdag 12 juli
Vertrek vanaf BRASA om 10.00 uur naar het Weegschaalmuseum in Naarden. Daarna is er de mogelijkheid om in Naarden rond te wandelen
of het Arsenaal te bezoeken.

Donderdag 6 september
Vertrek vanaf de Buurt om 09.13 uur naar Het Cromhouthuis “Stadspaleis uit de Gouden Eeuw”  annex het Bijbelmuseum in Amsterdam. Helaas kon dit bezoek vorig jaar niet doorgaan.

Donderdag 1 november
Vertrek vanaf BRASA om 13.00 uur naar het Beatle Museum in Alkmaar. De toegangsprijs is € 4.50.     

Museumbezoek 2019

Donderdag 17 januari 2019
Vertrek vanaf BRASA om 10.00 uur naar het Jan van der Togt Museum in Amstelveen.

Voor alle museumbezoeken geldt: minimaal 2 dagen van te voren opgeven !
Joke Akkerman 0299 - 406129    Elly Spros   0299 - 397223