Startpagina
Informatie
Programma
Nieuws/Agenda
Interessegroepen
Museumgroep
Verslagen
Archief verslagen
Regiodag Vrouwen van Nu Beemster


Voorzitter Dieuw Metselaar verwelkomde op dinsdag 19 mei 21 Vrouwen van Nu uit de regio Noord-Holland-Midden in de prachtige Keyzerin, de in 2012 in gebruik genomen nieuwe aanbouw van de N-H Kerk in Middenbeemster.
11 afdelingen hadden gehoor gegeven aan onze uitnodiging.
De afdelingen Heiloo, Schermeer en Starnmeer konden jammer genoeg niet aanwezig zijn.
Een speciaal woord van welkom voor onze regiovertegenwoordigster Gery Kuilman. Tijdens de koffie met een vierkant gebakje met bovenop in marsepein de contouren van de Beemster, werelderfgoed door zijn vierkanten met lange rechte wegen.

Na de koffie werden we in  twee groepen gesplitst en gingen de ene groep naar Museum Betje Wolff en de andere naar Het Agrarisch Museum waar wij werden rondgeleid en uitleg kregen over alles wat daar te zien was. Na ruim een uur waren we weer terug in de Keijzerin waar de lunch inmiddels klaar stond. Deze was door onze leden Greet Legdeur, Tineke Bol en Coby Meijer klaargemaakt.
Lekkere kadetten met kaas, ham en een krentenbol en er stonden schalen met komkommer, tomaat en sla om zelf je kadet te garneren. Melk, karnemelk, thee en koffie om de dorst te lessen. Tevens de gelegenheid om met elkaar te praten over leuke en minder leuke activiteiten die je als vereniging kunt organiseren voor de leden. Programma’s werden uitgewisseld met elkaar.

Om half twee gingen we richting het marktplein om te gaan steenwerpen, een populaire sport tijdens de Beemster Feestweek. Dit alles onder leiding van de heren Cees Pauw en Thijs Eggers van de steenwerpers vereniging. Nadat ieder 10x gegooid had even het café in voor een (warm) drankje, daarna nogmaals 10x gooien en dan onder het genot van een drankje en een warm hapje wachten op de uitslag. Wie heeft de meeste punten gegooid. De 1e prijs was voor Marjon Verver met 38 punten, de tweede voor Henny Vossenaar met 36 punten en de derde prijs voor Ans Krul met 26 punten. Ze kregen alle drie een echte medaille omgehangen en klein bloemstukje gemaakt door onze voorzitter Dieuw Metselaar.

Het was een erg gezellige, maar koude dag. Voorzitter bedankte iedereen en allemaal een wel thuis.  
Welke vereniging neemt het stokje over en organiseert volgend jaar de regiodag?

Verslag en fotografie: Roza Marie Langerijs.