Startpagina
Informatie
Programma
Nieuws/Agenda
Interessegroepen
Museumgroep
Verslagen
Archief verslagen
Fietsen voor de verenigingskas
Zaterdag, 11 juni 2016    
  Zaterdag 11 juni 2016 fietsten 10 dames
€ 250,-- bij elkaar voor de verenigingskas van Vrouwen van Nu afd. Beemster.
Het was heerlijk weer met een klein beetje regen, maar een regenpak was gelukkig  niet nodig.
Deze fietssponsortocht werd dit jaar voor het eerst georganiseerd de RABO Bank afd. Waterland.
Er konden max. 250 verenigingen meedoen. Bij navraag bleek dat er 1500 deelnemers waren.
Om 09.00 vertrokken onze dames per fiets richting Westbeemster, de start was bij de kantine van voetbalvereniging W.B.S.V.
Koffiestop
Hier werden de stempelkaarten van een stempel voorzien en kregen wij allemaal een rugzakje mee met een flesje water, een mars en een appel.
Om half 10 vertrokken wij met de route in de hand. Via de Hobrederweg, Westdijk, De Rijp in waar bij het kanohuis van de Argonauten de volgende stempelpost was.
Hier was ook gelegenheid om koffie etc. te drinken, maar wij kozen voor onze koffiestop op een mooie plek bij het Noord-Hollandskanaal bij Spijkerboor, bij de snackwagen van “Pabi”. Het was nog vroeg en gauw werden de tafels met stoelen buiten gezet terwijl de koffie pruttelde.
 
  Via de Zuiddijk naar Purmerend, Wielingenstraat, Hoofdkantoor RABO Bank. Hier de volgende stempelpost, binnen was er koffie of thee en tevens gelegenheid voor een sanitaire stop.
Op de trappen voor het gebouw hebben wij ons broodje opgegeten. Het was hier een gezellige drukte, ook de dames van V.S.V. kwamen wij hier tegen.
Even een fotomomentje om vervolgens verder te gaan via de Purmerweg, Purmerdijk, het langgerekte Kwadijk door en via de Rijperweg naar onze volgende welverdiende stop.

Alles met liefde
Bij ”Alles met liefde” streken wij neer om
onszelf te verwennen met koffie en een
punt zelfgemaakte appel- of walnotentaart met slagroom.
Hierna fietsten wij verder via de Middenweg, Hobrederweg om onze laatste stempel op te halen bij het eindpunt, tevens startpunt, kantine W.B.S.V.   
De afstand die wij afgelegd hebben is 35 km. Omstreeks half 3 gingen wij weer richting huis.
Het was een gezellige fietsdag. 

Roza Marie Langerijs.