Startpagina
Informatie
Programma
Nieuws/Agenda
Interessegroepen
Museumgroep
Verslagen
Archief verslagen
Sfeervolle Kerstviering bij Vrouwen van Nu
Middenbeemster, 14 december 2016
 
Het toegangspad naar de Beemster Keyserkerk was verlicht. Bestuursleden hadden vele potjes met waxine lichtjes langs het pad gezet. Er was bijna geen wind en de lichtjes bleven gelukkig branden.
Vorig jaar zorgde de harde wind ervoor dat de lichtjes vroegtijdig uit gingen.
Het was een warm gezicht.
  Bestuurslid Loes Smit zat in de hal en verwelkomde iedereen. De eerste dames kwamen al om 7 uur het pad oplopen en om half 8 waren bijna alle dames binnen.
Vrouwen van Nu zijn bij de tijd maar ook altijd op tijd. Na het tekenen van het presentieboek kregen zij het kerstprogramma van deze avond.
 
Toen iedereen binnen was ging het bestuur langs met de koffie en thee.
Als lekkernij werd er een smakelijk slagroom- of chipolata gebakje gepresenteerd.
  Klokslag 8 uur opende voorzitter Dieuw Metselaar de avond en verwelkomde iedereen, speciaal onze gasten Het Koor Out-Cider uit de Zaanstreek.
  Out-Cider
Hierna een optreden door het in 2002 opgerichte Folk koor Out-Cider. Zij zingen Ierse en Schotse liedjes. De instrumentale begeleiding bestaat uit vier muzikanten. Zij begeleiden het koor in afwisselende bezetting met basgitaar, twee gitaren, twee violen, fluit of mandoline.
Tussen de liedjes door werd verteld waarover het liedje ging, vaak over de liefde, de oorlogen die vroeger gevoerd werden, de heimwee en de drank.Dus vaak met een beetje trieste ondertoon. Maar de prachtige stemmen en het geluid van de viool en fluit zorgden ervoor dat iedereen ademloos zat te luisteren en te genieten.

Afwisselend werd er ook a-capella en solo gezongen. Dit allemaal zonder dat er een dirigent voor het koor stond. Af en toe met een kleine aangeving door Andrea Sombroek, de leidster van de groep die ook de stem-arrangementen heeft gemaakt. Het was een feest om naar te luisteren.
Op ons verzoek zongen zij ook een kerstliedje, het Engelstalige Joy to the World. Zelf hebben zij geen kerstliedjes in hun repertoire, omdat er weinig of geen Ierse kerstliedjes bekend zijn.

 

Voorzitter bedankte het koor en overhandigde hen een hartelijke handdruk met een geurige verrassing, een zeepje uit de Beemster zeepfabriek. Tot slot een mooi gedicht ter afsluiting en voorzitter wenste ieder een wel thuis en een goede jaarwisseling. Daarna nog even gezellig nazitten met een hapje en een drankje.

Tiny Waal
Tijdens deze vreugdevolle uren was er toch ook een droevig moment, waarin wij in stilte Tiny Waal herdachten, die op 76 jarige leeftijd overleed. Ze was meer dan 45 jaar lid en voor haar ziekte actief en betrokken bij de vereniging.