Startpagina
Informatie
Programma
Nieuws/Agenda
Interessegroepen
Museumgroep
Verslagen
Archief verslagen
Creatieve Vrouwen van Nu Beemster maakten fraai herfststukje
Middenbeemster, 24 november 2016    

Vrouwen van Nu Beemster houden elk jaar in november een creatieve avond. Er wordt dan iemand gevraagd om iets leuks voor te bereiden. Het kan zijn iets met kaarten, met zaden en pitten of met kralen, lapjes of chocola en marsepein... Kortom er is een scala van leuke creatieve mogelijkheden te bedenken.
Dit jaar was Elly Beets gevraagd een herfststukje te gaan maken en dat was haar wel toevertrouwd, want als het gaat om bloemetjes en plantjes is dit lid van de tuingroep Juffertjes in 't groen altijd al actief. Nee, Elly heeft geen speciale opleiding in bloemsierkunst gehad, maar ze is er al jaren mee bezig en goed, blijkt wel omdat ze meerdere keren tijdens een bloemsierkunstwedstrijd zeer hoge punten scoorde. Vooral in het winterseizoen heeft ze haar vaste groepje om samen sierstukjes te maken.
Ze weet dus de weg om zo voordelig mogelijk aan materiaal te komen en daarmee op creatieve manier gezellig bezig te zijn. Op deze avond kwam ze dan ook met boxen vol mos, takjes, blaadjes, appeltjes en besjes opdagen.

 
Voor het opmaken was er voor ieder van de 17 deelnemers aan deze avond in de recreatiezaal van WijkSteunPunt Middelwijck een onderbord, een ring van stro en een blok oasis..   De eerste klus was het bolvormig maken van de oasis. Vol overgave werd er gewerkt en het werd opeens stil in de zaal, die vantevoren nog vol gebabbel was.
 
Ook de secretaris Roza Marie Langereis en voorzitter Dieuw Metselaar bogen zich vol overgave over deze klus.   Maar er was ook nog wel tijd voor een kopje koffie en nog een......
 
Daarna werden repen mos over de ring geplooid en dan kon met het echte versieren een aanvang worden gemaakt. Een uurtje later waren de meesten wel klaar met hun stukje.   Hier en daar werd nog wel een laatste hand werd gelegd aan het insteken van de appeltjes en de besjes en de bast van beukenootjes en groene blaadjes.
 
En het resultaat loog er niet om. Iedereen had zijn romantische herfstsierstukje naar eigen smaak opgetuigd. Nadat alle afval weer netjes was opgeruimd was het wachten op de 'borrel'.   na afloop en Erika Kok nam de gelegenheid te baat om nog een paar toertjes aan een sok te breien. Dat is immers ook creatief. De veelkleurige sokkenwol werd bewonderd.