Startpagina
Informatie
Programma
Nieuws/Agenda
Interessegroepen
Museumgroep
Verslagen
Archief verslagen
Vrouwen van Nu smakelijk onthaald door Appetito
   
Middenbeemster, 12 september 2017
 
Het is voor het bestuur altijd spannend hoeveel leden komen er, vooral omdat het deze keer op een dinsdagmiddag is en de eerste bijeenkomst na de zomervakantie.
Ook is het de zwemmiddag voor een aantal leden.
Maar gelukkig kon voorzitter Dieuw Metselaar meer dan 40 dames welkom heten. Eerst even enkele lief- en leed weetjes van de leden opnoemen.
Er was een leuke kaart van Liesbeth Ittmann, waar zij bedankte voor de aandacht – het bezoek + cadeau-  die zij kreeg ter gelegenheid van haar 50-jarig huwelijk.
Hierna kreeg Judith Bouman van EVEAN Ledenvereniging het woord. Deze ledenvereniging biedt haar leden hulp aan bij het oplossen van problemen die met kort- of langdurige zorg te maken hebben of krijgen. Leden krijgen gratis loophulpmiddelen, zoals krukken of korting op de vele diensten die aangeboden worden, zoals de maaltijdservice van Apetito.
Evean ledenvereniging is een zelfstandige organisatie en verleent geen zorg in tegenstelling tot Evean Zorg, De zorgcirkel, Buurthulp etc.
Er is de afgelopen paar jaar veel veranderd nu de taken van de WMO door de Gemeente worden uitgevoerd.
 
  Het is voor de meeste dames een ingewikkelde en niet altijd duidelijke materie. Enkelen hadden geen goede ervaring hoe de zorg die zij op dat moment nodig hadden geregeld werd.
De tijd was ook eigenlijk te kort om alles duidelijk te maken.
Een linnentas met veel informatie over het lidmaatschap en diensten van de Evean ledenvereniging mochten de dames mee naar huis nemen.
Nu het woord aan Lieneke Hoekstra van APETIO maaltijdservice. Zij vertelt over het ruim 50 jaar oude  internationale bedrijf dat zijn hoofdvestiging heeft net over de grens bij Enschede in Duitsland.
Het bedrijf verstrekt maaltijden aan 1.400.000 mensen in binnen- en buitenland. Ook grote instellingen, zoals ziekenhuizen, gevangenissen, zorginstellingen etc. serveren maaltijden van Apetito. Bij de Aldi en Lidle kun je enkele van deze maaltijden kopen, maar dan onder een andere naam. Zij hebben een heel groot assortiment, maar ook natrium arm, vegetarisch, glutenvrij etc.
Lieneke heeft een kleine bestelauto waarin een oven staat en het eten verwarmd wordt en zo brengt zij deze warme maaltijden langs bij haar klanten in Friesland. Af en toe verzorgt zij ook proeverijen, zoals nu bij onze vereniging. De tafels waren keurig gedekt en het proeven van de maaltijden kon beginnen.
 
  Het “zilveren” bestek leek net echt, maar was van plastic.
We kregen 5 maaltijden voorgeschoteld, o.a. spinazie met aardappelen en een gehaktbal, rijst met kipkerrie en doperwtjes, hutspot met rundvlees hache, schelvis in saus met puree en worteltjes en rode kool met aardappelen en draadjesvlees.  
Alles zag er erg lekker uit en smaakte heerlijk. Tot slot een lekkere mouse als toetje. Van de aanbieding om als proef 5 diepvriesmaaltijden te bestellen tegen een gereduceerde prijs werd door een aantal dames graag gebruik gemaakt.
Voorzitter bedankte de beide dames en als dank kregen zij Beemster chocolade. Alle andere dames werden bedankt voor hun komst en gingen om 17.00 uur met een volle maag naar huis.