Startpagina
Informatie
Programma
Nieuws/Agenda
Interessegroepen
Museumgroep
Verslagen
Archief verslagen
Creatieve avond met wollen sloffen
Woensdag 22 november creatieve avond.
  Maar liefst 26 dames hadden zich opgegeven voor deze avond.  Wat gaan wij maken? Een verrassende omschrijving in het programmaboekje. De één raadde het,  de ander niet.
We gingen sloffen maken van oude wollen dekens. Erica, ons creatieve bestuurslid had al het voorwerk gedaan. De patronen met verschillende maten uit de wollen dekens geknipt.
Deze waren natuurlijk eerst gewassen en zo dus ook stevig geworden door het vervilten. Ieder mocht een gekleurd pakketje sokken uit zoeken, de juiste kleur garen erbij pakken en dan na het kopje koffie of thee met gevulde speculaas haastig aan de slag.
Naalden, spelden en scharen werden uitgedeeld. 
Erica vertelde welke naad wij het beste eerst dicht konden maken en met welke steek. Voorbeelden lagen op de tafels.
Een makkie dachten de meesten, maar dat viel toch wel tegen, een denkfout is gauw gemaakt en dan zit de naad aan de verkeerde kant, dus er moest flink doorgepikt worden om de sloffen op tijd klaar te krijgen.
Extra voor de stevigheid en warmte kregen we ook nog een wollen binnenzool, die er het beste met grote steken  ingenaaid kon worden. Het resultaat was geweldig en wij Vrouwen van Nu hebben deze winter geen koude voeten meer.
 
 
 
Het voordeel van deze wollen slof is: is hij de krap dan moet je hem uitlopen, is hij te ruim doe hem dan in de wasmachine.

Wie nog oude wollen dekens in de kast heeft en er niets meedoet, geef ze aan Erica, zij kan ze goed gebruiken voor haar hobby en maakt er weer iets creatiefs  van.

Voorzitter Dieuw sloot  omstreeks half 11 de avond.  Erica werd bedankt voor al haar werk en hulp en kreeg een mooie bos bloemen en een chocolade letter.

foto's en tekst: Roza Marie