Startpagina
Informatie
Programma
Nieuws/Agenda
Interessegroepen
Museumgroep
Verslagen
Archief verslagen
Met Playmobil poppetjes spreekwoorden raden
Middenbeemster, 12 april 2017   Tekst en foto's Roza Marie Langerijs
  Op deze bijeenkomst werd allereerst een moment stilgestaan bij het overlijden van één van onze oudste leden mevrouw Dieuw Molenaar-Ubbels. Zij was 60 jaar lid van onze vereniging en een actief lid. Vooral de klaverjasavonden had haar interesse.

Deze avond hadden wij uitgenodigd de heer Jaap Koomen uit Alkmaar. De heer Koomen heeft door middel van playmobil 80 spreekwoorden en gezegdes uitgebeeld. Het is aan de leden om te raden vooor welke spreekwoorden of gezegdes die staan. De dames begonnen meteen met bekijken van het uitgebeelde  en te benoemen wat je zag en zo kwam je vaak tot de oplossing.
Halverwege de avond even weer op je plaats terug voor het 2e kopje koffie of thee. Veel tijd hiervoor gunden de dames zich niet want het was veel te spannend en de 80 voorbeelden moesten toch geraden worden.
Je moest goed kijken en samen kwam je er meestal wel uit
Het grote van Dale spreekwoordenboek werd er bij gehaald klaar om ingeval van twijfel de juiste omschrijving op te zoeken.

Er waren enkele leuke verrassende prijzen te winnen. Na afloop las de Heer Koomen alle antwoorden voor en de dames moesten hun eigen formulier nakijken en aankruisen welke zij fout hadden.
 
  Er was echter niemand die alles goed had.
De 1e prijs was voor degene die de minste fouten had en dat was Dieta Jonk. Zij won een gratis “weekend”;  de 2e prijs 3 maanden “boodschappen” werd gewonnen door Iet Jantjes, de 3e prijs een jaar lang “bloemen” was voor Bep v.d. Berg en de 4e prijs een Italiaans “diner” voor 2 ging naar Ali van Dort.  

Het was een gezellige avond waarin ieder zijn
kennis van de spreekwoorden en gezegdes kon toetsen. 
Voorzitter  Dieuw bedankte onze spreker met een gevulde mand met Beemster producten.