Startpagina
Informatie
Programma
Nieuws/Agenda
Interessegroepen
Museumgroep
Verslagen
Archief verslagen
Kerststukje maken bij Monique en Maico Bartels
 
Op dinsdag 11 december werd in de loods van Maico en Monique Bartels door ruim 20 leden van Vrouwen van Nu Beemster hard gewerkt aan een bijzonder kerststukje.   Deze ruimte bleek bijzonder geschikt om niet alleen zoveel cursisten te ontvangen maar ook een ruime sortering aan groen, bloemen en kerstversiering aan te bieden.
 
Een keuze kon worden gemaakt uit drie voorbeelden, waarbij als basis een orchidee, een lampje of een fraai stukje houtsculptuur kon worden gebruikt. Nadat Monique had uitgelegd hoe zij een bloemstuk had gemaakt, werd vol enthousiasme aan de slag gegaan. Zo ontstonden prachtige creaties die vol trots mee naar huis konden worden genomen.
  Monique vertelde dat zij en Maico al vele jaren deze workshops een paar keer per jaar geven. Zij heeft van haar echtgenoot Maico de kunst van het bloemstukken maken afgekeken. Maico startte 25 jaar geleden als leerling-bloembinder, ging met zijn bloemen 'de wijk in', en vestigde zijn eigen bloemenbedrijf aan de Bamestraweg op Bedrijventerrein Insulinde. Ze vinden het beiden heerlijk om deze workshops samen te organiseren. Maico en Monique zijn tevens vaste leveranciers voor bloemenhuldes die bij speciale gelegenheden aan leden worden aangeboden, maar adverteren ook al jaren in het programmaboekje van Vrouwen van Nu Beemster en daarom mag hun website ook wel even genoemd worden: www.bartels-bloemen.nl