Startpagina
Informatie
Programma
Nieuws/Agenda
Interessegroepen
Museumgroep
Verslagen
Archief verslagen
'Vrouw van Nu' in gezamenlijk avond van
Vrouwen van Nu Beemster met Vrouwen Samen Verder VSV
Westbeemster, 13 februari 2019

Op 13 februari 2019 werd de gezamenlijke avond van Vrouwen van Nu Beemster en Vrouwen Samen Verder (VSV) weer als vanouds gehouden in de Kerckhaen van Westbeemster. Aanwezig waren 88 dames, 51 personen van V.S.V. en 37 van Vrouwen van Nu.
Deze avond werd verzorgd door 'Vrouw van Nu', een zanggroep uit de Zaanstreek. Deze groep bestond uit 7 vrouwen en later kwam er toch ook nog een heer bij.

De Vrouwen hadden zich gekleed in klederdrachten uit heel Nederland, onder meer Volendam, Terschelling, Staphorst, Spakenburg en West Friesland. Het zag er erg gezellig uit, zo de podium.
Ze zongen vooral vergeten liedjes o.a. de zilvervloot en het blauwe hemdje.
Tussen de liederen door kwam een van de dames in haar kleedje naar voren om te showen en uit te leggen wat ze allemaal aan hadden: over doelmatigheid, snit en kwaliteit van de rokken, de blouse, schorten en mutsjes, maar ook over de sieraden die er bij horen en de kanten randen van het hoofdkapjes. Eén van de mutsjes had veel kant en plooien. Die plooien vertelden aan personen, die het konden weten, hoeveel koeien de echtgenoot/boer had. Eén plooi betekende namelijk 7 koeien.

Ze zongen ook liedjes uit de jaren zestig, zoals Brandend zand , "Hée, niet zoenen op de zebrapad!", maar ook over de Zaanstreek, de bekende geur van cacao, Verkade en linoleum fabrieken. Dat was voor deze Zaanse groep natuurlijk wel 'thuis komen'. De gezellige Amsterdamse bekende liedjes kwamen eveneens langs en kon heerlijk meegezongen worden. De laatste liedje dat werd aangeheven was ”Het zijn de kleine dingen die het doen”.
Het was een  geslaagde avond en we gingen vrolijk naar huis toe.

Afra Oudhuis (VSV)