Startpagina
Informatie
Programma
Nieuws/Agenda
Interessegroepen
Museumgroep
Verslagen
Archief verslagen
Lezing arboretum

Op woensdag 13 oktober kwamen de vrouwen van nu bij elkaar voor een leden avond met Bram Engberts van het arboretum in Middenbeemster.
Bram vertelde heel enthousiast hoe hij gekozen had voor het hoveniers vak. Na een jaar in loondienst is hij in 2006 voor zichzelf met Engberts hoveniers bedrijf begonnen.
In 2011 werd hij benaderd of hij er voor voelde om het Beemster arboretum ( bomenmuseum zoals Bram het noemt) in stand te houden. Na een inwerk periode heeft hij in 2014 het 7,3 ha bomen park onder zijn hoede. In het arboretum zijn ook veel activiteiten, van een kabouterwandeling, bedrijven uitje tot thee tuin, voor elk wat wils.
Bram is geheel met zijn tijd mee gegaan en heeft sinds 2018 een video kanaal met allerlei tips. Maar ook komt hij vanaf januari op TV met tuintips.
Bram is bewust bezig om ook de jongere kinderen kennis te laten maken met de natuur, hij heeft en school project opgestart zodat jongere kinderen veel meer idee krijgen hoe hun voedsel groeit, hij heeft hiervoor een lesprogramma, welke is goedgekeurd, geschreven.
Bij het ontwikkelen van nieuwbouw projecten word hij ook gevraagd om welk groen in die wijk zou passen. Ook maakt Bram graag gebruik van groene daken.
Na de pauze kwamen de tuinontwerpen aan de beurt, waar let je op? Welke stijl? Zeker niet te veel beton. Een natuurlijke tuin die past bij de opdracht gever. Ook het interieur binnen in huis zegt vaak hoe de tuin er uit komt te zien.
Al met al een leuke leerzame avond met de uitnodiging om volgend jaar eens langs te komen en de bomen en heesters in al hun pracht te komen bewonderen.

Beemster Arboretum – Engberts HoveniersYvonne