Startpagina
Informatie
Programma
Nieuws/Agenda
Interessegroepen
Museumgroep
Verslagen
Archief verslagen
Te gast: Marijke Helwegen

Op donderdag 15 september Marijke Helwegen te gas bij de ledenmiddag van de vrouwen van nu.

Om 13.30 Kwam Marijke binnen en begon direct een gesprek met de al aanwezige dames, (51 stuks). Ze verwelkomde iedereen persoonlijk. Heel leuk.

Om 14.00 na de opening door de voorzitter Dieta Jonk vertelde Marijke haar levensverhaal. haar motto: Luctor et emergo = worstel en kom boven. Ze komt uit mijnwerkersdorp in Limburg, maar voelde zich daar niet echt thuis en op haar 17e werd ze directiesecretaresse bij DSM, de slechtste secretaresse ooit!

Maar ze mocht mee naar beurzen waar ze zich ontpopte tot een ware attractie en de verkopen deed stijgen. Door het zich niet thuis voelen in de secretaressebaan ontwikkelde ze anorexia. Ze moest weg uit die omgeving, kwam via een advertentie aan een baan waarin ze uitblonk: ht telefonisch benaderen van potentiële klanten. Door deze kwaliteiten werd ze ontdekt door de nieuw te openen plastische chirurgiepraktijk van Schumacher. Zij werd de sales en PR manager van de praktijk.

Marijke gaf veel lezingen in die tijd over plastisch/cosmetische chirurgie. Daar werd in die tijd (1995) nog wat sceptisch tegenaan gekeken. Natuurlijk, als uithangbord voor de praktijk, ging Marijke ook zelf onder het mes, oogleden, borsten, bovenlip. Toen een einde kwam aan de praktijk van Schumacher, door vader/zoon ruzie kwam Marijke op straat te staan, maar door haar innemende persoonlijkheid werd zij vaak gevraagd voor lezingen en openingen van met name gerenoveerde projecten (was ze zelf ook).

Marijke vindt het belangrijk dat alle mensen gelijk zijn; er zijn vaak te veel vooroordelen. Ieder heeft dezelfde basisbehoeftes. De (vredes)duif neemt wel een bijzondere plaats in, ze kan die ook goed imiteren! Ze is al 50 jaar gelukkig getrouwd met Harrie die ze via haar vriendin heeft leren kennen en Harrie neemt haar veel werk uit handen waar ze zelf niet echt handig in is.

Tot slot zong Marijke het Limburgse volkslied, het Limburg dat ze stiekem toch wel een beetje mist. Een hele leuke middag met een oprecht vriendelijke vrouw die haar eigen weg gaat in het leven.

 

Yvonne